Tegenwoordig denken veel aspirant-kopers dat ze er goed aan doen zelf een woning aan te kopen. Juist in deze markt is dat niet verstandig. Met een roze bril op  ziet u al gauw eventuele onvolkomheden over het hoofd. Als aankoopmakelaar kijken wij juist naar onvolkomheden als staat van onderhoud en afwerking. Dankzij reeds in ons systeem aanwezige referentiepanden waaraan wij kunnen staven hebben wij zicht op wat er eerder zoal is verkocht. Wij behoeden u juist voor de veel gemaakte fout om onuitgedacht een bod te doen of - wat niet ongewoon is in deze tijd om - over te bieden. Verder adviseren wij vaak om een bouwkundige keuring uit te laten voeren (zie blog ‘Zo krijg je de beste prijs voor jouw huis.’)

Een keuringsrapport geeft zicht in wat u de komende jaren kunt verwachten aan eventueel direct noodzakelijke kosten.

Wensen & behoeften

Wij van Thuis Totaal makelaars kijken naar uw wensen en behoeften. Als wij deze gezamenlijk in kaart hebben gebracht kunnen we gericht op zoek gaan naar een geschikte woning. Vaak adviseren wij om een top-5-lijst te maken van bij u in de smaak vallende woningen. Daarmee voorkomt u dat u door de bomen het bos niet meer ziet. We plannen een bezichtigingsafspraak voor u in, vragen alle relevante documenten alvast op en kijken die voor u na. Met deze documenten bij de hand tijdens de bezichtiging zijn we voorbereid en kunt u ons alle vragen stellen die in u opkomen. Wij nemen graag de tijd om de woning met u te bezichtigen en kijken kritisch mee. Een nuttige tip: maak van tevoren een lijst met vragen, zodat u tijdens de bezichtiging niet die ene brandende vraag vergeet. 

Beoordelen & adviseren

Naast de bouwkundige staat en afwerking tijdens de bezichtiging kijken wij voorafgaand aan de bezichtiging naar ook meewegende zaken als de lokale buurt, referentiepanden en de populariteit van de buurt. Na de bezichtiging delen wij onze beoordeling van de combinatie van alle factoren en uiteindelijk vertalen we deze naar een advies voor de vervolgstappen.

Onderhandelingsstrategie

Wanneer u ons laat weten dat u toe bent aan het uitbrengen van een bieding, zullen wij een onderhandelingsstrategie voorstellen. Daarbij kijken wij ook naar wat de voor u gunstigste voorwaarden zijn waaronder u kunt onderhandelen. Het gaat immers om meer dan de koopsom alleen!

Voltooien

Na het uiteindelijk bereiken van een overeenkomst focussen wij ons op een goede afwikkeling. Wij kijken de koopovereenkomst na op bijvoorbeeld juist vermelde data, bijzondere afspraken en  uw n.a.w. gegevens. Ook in dit stadium blijven wij in overleg met betrokken partijen. Vervolgens maken wij een afspraak met u om de koopovereenkomst te ondertekenen. Tot slot bewaken wij de termijnen en uiteraard staan wij u bij tijdens de eindinspectie en de overdracht bij de notaris.