Wij zijn er voor u wanneer u op zoek bent naar een gedreven professioneel begeleidend kantoor bij de verkoop van uw vastgoedobject, dat te allen tijde voor u bereikbaar is.

Tijdens het verkoopbegeleidingstraject gaan wij naar onze bewezen- methode te werk als hieronder beschreven:

1. Beoordelen en adviseren

We stellen vast onder welke categorie uw vastgoedobject valt en komen daarmee tot een doelgroepadvies. We beoordelen de waarden en kansen, en nemen de plus- en minpunten onder de loep.

We brengen persoonlijk bezoek en observeren relevante zaken als omgeving, ligging, bouwkundige staat en eventuele gebreken, afwerking, staat van onderhoud en eventuele erfdienstbaarheden.

Maar ook zaken als bouwstijl, historie, bijzondere toekomstmogelijkheden en andere opvallende karakteristieken negeren we niet. Uiteindelijk brengt al deze informatie, gecombineerd met onze expertise omtrent markt- en prijsontwikkeling, ons tot een sluitende conclusie. Deze stelt ons in staat om de marktpositie van het object vast te stellen, het doelgroepadvies te definiërenen de vraagprijs te formuleren.

2. Woning publiceren

In deze fase doorlopen we de volgende stappen:

  • het laten verzorgen van een woningpresentatie door een bekwame vastgoedfotograaf, tot de verbeelding sprekende teksten en duidelijke 2D- en 3D-digitale plattegronden;
  • het contact leggen met naar de actieve zoekers in onze database; het versturen van berichten naar zoekers die mogelijk matchen;
  • het publiceren van het object op Funda.nl, op social media en op Thuis-totaal.nl (Voor extra mogelijkheden van optimale marketing, zie ‘Net een stapje verder’)

3. Inplannen bezichtigingen

Wij plannen bezichtigingen in en de gegadigden worden door ons begeleid. U krijgt van ons tips and tricks hoe uw woning bezichtiging klaar kunt maken. Het laten stileren van de woning door een verkoopstyliste behoort ook tot de eventuele mogelijkheden.

Na de bezichtiging stellen wij u op de hoogte, wat de eerste indruk is en wat de bevindingen waren. Wij weten vaak of een geïnteresseerde serieus is. Als dit laatste het geval is en leid tot een bieding, dan gaan we samen in conclaaf en adviseren wij u over de verkoopprijs en voorwaarden.

4. Koopovereenkomst opstellen en ondertekenen

Als de prijs en andere voorwaarden zijn overeengekomen, komt dit vast te leggen in de koopovereenkomst. Wij dragen er zorg voor door de koopovereenkomst met u door te nemen en deze in ‘’Jip en Janneke’’ taal uit te leggen. Na het ondertekenen, sturen wij het origineel naar de notaris, zodat de notaris de leveringsakte kan opstellen. Die zal de koopovereenkomst nogmaals nagaan op eventuele onvolkomheden. Verder bewaken wij de termijnen voor het storten van een waarborgsom of stellen van een bankgarantie en de termijn voor de ontbindende voorwaarde(n). Tot slot lopen we de woning door bij de eindinspectie en noteren wij de meterstanden en gaan we naar de notaris. Ook na de notaris staan wij u terzijde.