Het is tijd voor een nieuwe woning en u bent wel toe aan een volgende stap. De woningmarkt schreeuwt om koopwoningen en de prijzen blijven maar stijgen, dus dit is hèt moment voor verkopers. Ook voor u om uw woning te koop aan te bieden dus.

Kopers zijn vandaag de dag kritisch, dus het moet goed worden aangepakt, alles moet kloppen. Wat wordt de juiste aanpak? Hoe sluit u de ideale deal? Wij van Thuis Totaal Makelaars hebben antwoorden.

Verkopen is ‘marketen’

Steeds meer moderne makelaars schuwen partnerships met marketeers niet. Ook wij niet. Wij stimuleren gesprekken tussen verkopers en ons team van marketeers èn grafisch vormgevers in vroege stadia, zelfs nog vóór er foto's gemaakt worden. Voordeel hiervan is dat in stadia daarna, samen met de grafisch vormgever uiteindelijk de beste foto’s kunnen worden uitgekozen voor de promotie. Op deze manier zet de verkoper op een efficiënte manier zijn beste beentje voor.

Net een stapje verder

Angelo van der Heiden: ” ’Dat extra beetje’ noemen wij het. Ofwel net even wat meer je best doen. Ja, het is een verkopersmarkt en ja, de woning wordt toch wel verkocht, maar een goed voorbereide verkoper heeft methodes om het proces wat te versnellen”.

Bijvoorbeeld al van tevoren een bouwkundige keuring aanvragen. Deze kun je aan potentiële kopers overleggen en heb je daarmee al een voorsprong. Kopers weten dan al wat de bouwkundige staat van de woning is en wat ze de komende jaren aan onderhoud(skosten) kunnen verwachten. Kosten voor een bouwkundige keuring: rond 300 à 450 euro. 

Voordeel van deze aanpak: het bevordert vertrouwen.”

De hoogste prijs niet altijd beste prijs.

Het is verleidelijk om voor de hoofdprijs te gaan, maar dit verraadt volgens ons een beginnersfout.: De hoogste prijs is niet altijd beste de prijs.

Verder zijn meer zaken zeker niet onbelangrijk: bijvoorbeeld het vastleggen van afspraken over de oplevering. Zo is de ideale situatie dat de verkoper diens eigen verhuizing rond heeft op het moment van opleveren. Wat je als verkoper niet wil, is geld kwijt zijn aan tijdelijk moeten huren, omdat de verhuizing de oplevering overlapt. Daar gaat je overwaarde.

Bij Thuis Totaal Makelaars merken wij dat steeds meer verkopers zich hier bewust van zijn. We zien een opkomende trend waarin het ze in steeds minder gevallen puur om het prijskaartje aan onze service te doen is, maar liever om de beste deal. Bestaand uit prijs, oplevering en ontbindende voorwaarden. Het moet maar net in je straatje passen.